ValorsAMPA REL treballa per un desenvolupament integral de la persona amb discapacitat intel·lectual, per la salvaguarda dels seus drets fonamentals com a referent comú per tal que la igualtat, el respecte a la dignitat, l’equiparació d’oportunitats i tots els drets inclosos en la Carta de Drets Fonamentals de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual deixin de ser un ideal formal i passin a ser una realitat.

Molt sovint a la persona amb discapacitat no se l'ha deixat evolucionar. La manca d'experiències vitals positives i/o negatives ha provocat en moltes persones una falta de maduració i d'assoliment d'eines que ens capaciten a tots en el nostre dia a dia. La normalitat no hauria d'estar en ser com els altres sinó ser un mateix. Parlem doncs, d'un procés d'aprenentatge que l'incorporem amb els esdeveniments vitals, amb els èxits i els fracassos. La persona ha de poder experimentar per si mateixa, sense sobreproteccions, ni aïllaments ni amb manca d'oportunitats, aquest camí cap a l'autonomia.

La nostra força està en la lluita per la inclusió social global i dins d’aquesta lluita l’empoderament de la persona per si mateixa, que es posi l'accent en la promoció de les potencialitats de la persona i en el seu empoderament com a ciutadà actiu amb drets i responsabilitats davant la societat.