diumenge, de gener 25, 2009

Reunió amb les AMPA de les escoles d’Educació especial (representants de les famílies)

Reunió amb les AMPA de les escoles d’Educació especial (representants de les famílies)
14 de gener de 2009

Assistents: Mª Luisa Torres i Yolanda Martí (Ampa Delta L’Espiga), MªJosé Martí (Esc. Sant Gervasi), Manel Marín (Ampa Carrilet), Marcel Carrera (Ampa Aspace), Rosa Dallí (Ampa Fàsia), Mercè Puigdueta (Ampa Xalest), Teresa Bernet (Ampa Barcanova), Ramon Martí (Ampa Xaloc), Joan Lluís Monteys i Margarida Carulla (Assoc. Bit), Angel Gómez-Quintero (Ampa Gavina), Adoración Guerrero (Ampa Roure), Elena Serra i Jesús Candel (Ampa Mare de Deu del Carme), Isabel Canet i Marta Pascual (Auxília), Ferran Feliu (Ampa Taiga), Elisabeth Garcia i Montse Pallarés (Ampa L’Estel –Vic), Cristina Untoria (Fundació EIR-El Niu), Pedro Sánchez (Ampa Nadís), Carmen Navas i Lucía Arcas (Ampa Mare de Déu de Montserrat), Ana Mª Campos i Ana Mª Blazquez (Ampa Centre Pilot St. Just Desvern), Josepa Molins i Antoni Sánchez (Ampa Centre Pedralbes), Concepción Carrillo i Yolanda Alcaide (Esc. Nen Déu), Joan Ramon Vidal (Ampa Crespinell), Juan Manuel Reche i Noemí Temprano (Ampa Rel), Pere Prat i Gabriel del Río (Ampa Lèxia), Mª Teresa Aguilà (Ampa Paideia).

S’excusen: Ampa Alba de Tàrrega i Ampa Nexe Fundació.

En Xavier Masllorens saluda els assistents i presenta les línies bàsiques del “Pla d’inclusió educativa” del Departament d’Educació i el treball que ha fet la Federació APPS des de fa dos anys, com a interlocutora de l’Administració, per conduir aquest Pla comptant amb les EEE concertades.
També explica la postura d’APPS i les passes pròximes a realitzar (s’adjunta powerpoint amb explicació feta).

Lali Ullastres, vocal de l’àrea de Famílies d’APPS, completa l’explicació amb el que està treballant l’àrea, i la seva representació en el Consell escolar de Catalunya.

Després d’un debat sobre el paper que han de jugar les famílies en aquest moment, la manca de representació que sovint ha tingut APPS fins ara en aquest tema pel que fa a les famílies, i també sobre la necessitat de revitalitzar una Federació de pares/mares d’alumnes, s’arriba a les següents

CONCLUSIONS DE LA REUNIÓ:

Assegurar que, en la propera compareixença parlamentària on APPS farà aportacions a la Llei d’Educació, es tindran en compte aquests temes:
- els representants de les AMPA assistents estem d’acord amb una política inclusiva, però assegurant els recursos suficients perquè tingui els estàndards de qualitat que requereix l’educació dels nostres fills. S’han de cobrir les necessitats reals dels alumnes, sigui amb el sistema d’escolarització que calgui. Que hi hagi alguns indicadors clars i fiables per avaluar la qualitat de l’ensenyament dels alumnes amb discapacitat intel·lectual.
- Les famílies volen assegurar el dret a l’elecció de centre, en la mesura de les possibilitats que hi hagi. Per això cal assegurar la gratuïtat real de l’ensenyament, sense greuges comparatius econòmics per a les nostres famílies.


El Departament d’Educació ha de trobar instàncies adequades de diàleg amb les famílies.

La federació APPS buscarà la manera de millorar a partir d’ara la comunicació entre la Federació, la patronal i els pares de família. En els propers mesos es prendran mesures per articular una participació més activa dels pares d’alumnes en els assumptes que els pertoquen.

La federació APPS demanarà al Departament d’Educació que informi els pares representants de les AMPA d’Educació Especial sobre el Pla d’inclusió escolar, directament i sense dilacions.

Els representants de les AMPA informaran del contingut i conclusions de la reunió d’avui als seus associats, quan en tinguin ocasió.

Barcelona, 15 de gener de 2009

dimecres, de gener 21, 2009

compareixença davant la Comissió d’Educació

La Federació APPS demana un sistema educatiu inclusiu per a les persones amb discapacitat intel·lectual, adequat a les necessitats de cada alumne.

http://recursosyservicios.blogspot.com/

• Parlar de forma més explícita dels alumnes amb necessitats especials

• Concretar les funcions dels centres especialitzats Aquests centres estan contemplats a la Llei però no se’n defineixen les seves funcions bàsiques ni els serveis que fan per al conjunt de la xarxa educativa.

• Utilitzar un vocabulari clar i unívoc La Llei hauria de parlar de necessitats educatives especials –terme més ampli i genèric que el d’específiques que utilitza-, de centres especialitzats i de serveis específics. Cal parlar d’inclusió i no d’integració

dimarts, de gener 20, 2009

GUIA DE RECURSOS

Clickeu l`imatge
Des del AMPA us volem recordar que entrant en la guia de recursos, trobareu un ampli ventall d'ajudes tant de transport, com sanitaris o de qualsevol altre tipus.


Solament heu de clickar en aquesta imatge, que es troba en la part inferior del Blog, on tambien trobareu una guia d'idees per a cada cap de setmana.


Esperem que us sigui d'utilitat.

dilluns, de gener 19, 2009

Premi felicitacions REL


Marcos, alumne del PQPI en el moment de l'entrega
FELICITATS

Abans de Nadal vam guanyar el 1er Premi en la modalitat d'adults del Concurs de felicitacions de la Biblioteca pública de Llinars del Vallès. El dia 19 de Desembre ens van entregar el premi.

diumenge, de gener 18, 2009

Els pares de les famílies amb una persona amb discapacitat poden gaudir de 20 dies de permís per paternitat des del dia 1 de gener


09/01/2009



Des del passat dia 1 de gener, els pares de famílies en que hi hagi un membre amb discapacitat, les nombroses i les monoparentals podran gaudir d’un permís per paternitat de 20 dies, el que significa cinc dies més que la resta de pares. Aquesta mesura, aprovada el passat novembre al Congres dels Diputats, pretén implicar als pares en l’educació dels fills i els costos de la seva aplicació els assumirà la Seguretat Social. La mateixa norma estableix que aquest període de permís s’ampliarà a 22 dies per cadascun dels fills a partir del segon si és un part múltiple o si el fill neix amb discapacitat. El CERMI (Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad) ha estat el responsable de que aquesta iniciativa també inclogués a les persones amb discapacitat.

dijous, de gener 15, 2009

ESCOLA INCLUSIVA


En aquest enllaç trobareu algunes consideracions fetes per un pare d'una nena d'educació especial, d'altra escola, i que realitza en aquest informe una sèrie de puntualitzacions i matisacions a l'avantprojecte de llei d'educació de Catalunya.

http://encert.blogspot.com/2008/11/ngel-gmez-quintero-mora-membre-de-lampa.html

dimarts, de gener 13, 2009

Una madre crea un método para que sus hijos autistas sean capaces de hablar

si clickeu la imatge trobareu la notícia sencera


Una causa de la incomunicación es que no saben para qué sirve la boca.
La técnica emplea 22 fotos de vocalizaciones y juegos.